95-jarige vrouw verjaagt beer uit keuken

ExtraWaskracht

Anna Stady woonachtig in Union Bay, Canada, zei dat ze thuis televisie aan het kijken was toen ze aan de andere kant van haar huis wat gerommel hoorde. Ze ging hierna op onderzoek uit en trof een zwarte beer die in haar keuken wat aan het rondneuzen was.

"Ik ergerde me," zei ze in een interview. "Ik zei dat hij moest gaan waarna hij tot halverwege de achtertuin terugliep waarop ik zei 'Nee! Ga weg!" De beer nam toen de benen. Niet lang hierna kwam de beer echter terug.

De bejaarde zei dat ze het dier zag rondneuzen in haar kastjes en de suikerpot kapot had gemaakt."Hij maakte er echt een troep van," lepelde ze op. "Ik was echt erg geirriteerd door hem en zei dat hij moest gaan. Hij keek me aan en greep iets ... geen idee wat het was en rende naar buiten."

Stady zei dat ze niet bang was voor de beer, omdat ze haar hele leven met ze geleefd heeft en nooit is aangevallen. De dierenbescherming van de overheid wil het beest vangen. Zij hoopt echter dat dat niet lukt. "Ik hoop dat ze hem niet vangen, want als ze uitvoeren wat ze zeggen dan zullen ze hem doden. Hij was een mooie zwarte beer, mooi en dik."