FOK! Wat een weer: Het gaat sneeuwen

Monique Verlind (DJMO)

Vandaag is het zonnig, droog en zeer warm met landinwaarts op veel plaatsen tropische temperaturen van 30°C tot lokaal 35°C in het zuidoosten. Langs de kust ligt de maximumtemperatuur rond 26°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig.

Vannacht is het nagenoeg onbewolkt. In het westen en noorden kan er plaatselijk een mistbank vormen. Bij een zwakke noordelijke wind koelt het niet verder af dan ongeveer 18°C.

Zaterdag is het vrij zonnig, al ontstaan er in de loop van de middag landinwaarts wel stapelwolken. In het noorden drijven vooral in de ochtend ook enkele wolkenvelden van zee binnen waar mogelijk plaatselijk wat lichte regen uit kan vallen. Elders blijft het waarschijnlijk overal droog. De temperatuur varieert van 25°C aan zee tot lokaal 32°C in het zuidoosten.

In Best (Brabant) gaat het echter flink sneeuwen: Polar Europe, dat ook de sneeuw voor de Olympische Spelen verzorgt, spuit om 11:00 uur het Dorpsplein onder een dikke witte ijskoude deken. Dit gebeurt in opdracht van CoolBest. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Interpretatie zag de zon opkomen aan de horizon  (Foto: interpretatie)
Interpretatie zag de zon opkomen aan de horizon (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!