Frank de Boer grijpt naast baan bij FC Basel

Redactie

Frank de Boer gaf woensdag nog aan dat FC Basel interesse in hem had en zelf vond hij het ook een 'mooie club', maar hij wordt niet de nieuwe trainer.

De club uit Zwitserland heeft namelijk donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Marcel Koller is aangesteld om de club de komende jaren te leiden. Hij tekent een tweejarig contract en is de opvolger van de onlangs ontslagen Raphel Wicky, die geen goede resultaten kon overleggen. Oud-speler Alexander Frei nam tijdelijk de honneurs waar, maar kon niet voorkomen dat de club werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions Leauge.

Aan Koller nu de taak om FC Basel weer in de juiste richting te krijgen. De Zwitser werkte tussen 2011 en 2017 als bondscoach van Oostenrijk en had verder VfL Bochum, 1.FC Köln, Grasshoppers, Sankt Gallen en FC Will 1900 onder zijn hoede. Het is aannemelijk dat Koller nog niet op de bank zal zitten als FC Basel het komende zaterdag opneemt tegen Grasshoppers. Hij zal pas na het weekeinde de taken van interim-trainer Frei overnemen.

Dat is een teleurstelling voor Frank de Boer, die de club ook wel zag zitten. De momenteel clubloze oefenmeester gaf woensdagavond te kennen dat de Zwitserse club interesse had getoond. "Ik denk niet dat ik de enige ben die op het lijstje staat, maar het is een interessante club, dat zeker. Het is wel een club die in mijn rijtje past, denk ik. De leeftijd ligt gemiddeld rond de 23 jaar, ze hebben een goede eigen jeugd, veel jonge spelers en ze willen veel jongens laten doorstromen naar het eerste", zei De Boer bij Ziggo Sport. Hij wacht na zijn dramatische ontslag bij Crystal Palace al bijna een jaar op een nieuwe kans als hoofdtrainer bij een club.