MLB: Schoop bij debuut twee keer uitgegooid door vriend

heywoodu

Honkballer Jonathan Schoop heeft zijn debuut gemaakt bij de Milwaukee Brewers. De tweedehonkman verhuisde deze week van de bijzonder matig presterende Baltimore Orioles - die gelijk daarna van de New York Yankees wonnen - en debuteerde woensdagavond in LA tegen de Dodgers.

Bij de Dodgers trof Schoop gelijk zijn goede vriend Manny Machado, de homerunmachine met wie hij in de organisatie van de Orioles vele jaren samen heeft gespeeld. Dat zorgde vooraf al gelijk voor de nodige hilariteit tussen de twee. "Manny was de eerste die me na mijn transfer een berichtje stuurde", zei Schoop. "Hij zei dat hij me snel zou zien, dat we tegen elkaar zouden spelen en dat hij zou winnen, dan wist ik dat alvast."

Machado hield helaas voor Schoop woord en maakte het gelijk persoonlijk. Bij de allereerste Brewers-slagbeurt voor de Nederlands international werd hij uitgegooid door uitgerekend Machado, die een kleine glimlach niet kon onderdrukken. Later in de wedstrijd flikte Machado het nóg eens, waardoor Schoop's debuut min of meer in het water viel. De Dodgers wonnen uiteindelijk na één extra inning met 6-4 door een homerun van Yasmani Grandal.

Uitslagen MLB woensdag
Washington Nationals - New York Mets 5-3
New York Yankees - Baltimore Orioles 5-7
Detroit Tigers - Cincinnati Reds 7-4
Minnesota Twins - Cleveland Indians 0-2
Oakland Athletics - Toronto Blue Jays 8-3
Seattle Mariners - Houston Astros 3-8
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 2-9
Tampa Bay Rays - Los Angeles Angels 7-2
Chicago White Sox - Kansas City Royals 5-10
St.Louis Cardinals - Colorado Rockies 6-3
Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers 6-4