Nederlanders uitgeschakeld op derde dag WK badminton

H.Vviv

Op de derde dag van het WK badminton in China zijn alle Nederlanders uitgeschakeld. Soraya de Visch Eijbergen verloor in het enkelspel en ook de dubbels verloren hun tweede ronde partij.

In het vrouwen enkelspel kwam De Visch Eijbergen in actie in de tweede ronde. De 25-jarige Nederlandse was kansloos tegen Nitchaon Jindapol uit Thailand. Ze verloor met twee keer 21-11 van de nummer elf van de wereld.

Jacco Arends en Ruben Jille verloren in het mannendubbelspel met 21-15, 21-11 van Fajar Alfian / Muhammad Rian Ardianto uit Indonesië. De nummer negen van de wereld namen vroeg in beide games een snelle voorsprong en gaven deze niet meer af.

Ook Robin Tabeling / Jelle Maas wisten de derde ronde niet te bereiken op het WK. In Nanjing verloor het Nederlandse koppel met 21-11, 21-19 van Carsten Mogensen en Mathias Boe. In de eerste game was het als derde geplaatste Deense koppel veel te sterk voor de Nederlanders. In game twee wist het Nederlands koppel op een 19-18 voorsprong te komen, maar daarna lieten de Denen hun klasse zien en pakte alsnog de game en de wedstrijd.

In het vrouwendubbelspel is het toernooi ook over voor Selena Piek/ Cheryl Seinen. Het Nederlands koppel had niks in te brengen tegen Shibo Tanaka/ Koharu Yonemoto. Het als vierde geplaatste Japanse team won met 21-7, 21-13 van de Nederlanders.

Ook het koppel Debora Jille / Imke van der Aar wist niet te winnen. Het als achtste geplaatste Indonesische koppel Della Destiara Haris/ Rizki Amelia Pradipta was met 21-8, 21-18 te sterk voor de Nederlandse dames.