Cadby mist World Series of Darts Auckland wegens visumproblemen

Boris (borisz)

Australisch darttalent Corey Cadby doet dit weekend niet mee aan de Auckland Darts Masters. Door visumproblemen komt King Cadby het land niet in, waar het World Series-toernooi wordt gespeeld. De jeugdwereldkampioen van 2016 heeft een strafblad, waardoor het moeilijk voor hem is om aan een visum te komen. 

Cadby speelt daardoor vanaf maart ook al geen toernooien meer in Europa in verband met die visumproblemen. In maart haalde hij nog de finale van de UK Open. Zijn plek wordt in Auckland ingenomen door Ben Robb. Naar verwachting kan Cadby wel meedoen aan de World Series-toernooien in Melbourne en Brisbane. 

De Auckland Darts Masters wordt van 3 t/m 5 augustus gespeeld. De PDC stuurt Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Simon Whitlock, Kyle Anderson, Michael Smith en Raymond van Barneveld. Zji zullen het in de eerste ronde opnemen tegen Cody Harris, Warren Parry, Haupai Puha, Tim Pusey, Tahuna Irwin, Mark McGrath, John Hurring en Ben Robb. De winnaar van dit demonstratietoernooi vangt 20.000 pond.