'Kamp Schippers bang voor Zwitserse sprintster'

heywoodu

Atletiekcoach Rana Reider, op Papendal de coach van onder meer Dafne Schippers, heeft een keuze gekregen: hij mag alleen nog Nederlanders trainen, anders volgt er ontslag voor de Amerikaan. Dat beweren Zwitserse media althans, waarbij het vooral gaat om Mujinga Kambundji.

De Zwitserse werkt sinds dit seizoen ook samen met Reider, onder wiens leiding Schippers steeds langzamer lijkt te gaan lopen. Voor Kambundji werkt de aanpak echter wél en de Zwitserse kent dan ook het seizoen van haar leven. Sterker nog, op de 100 en 200 meter is ze dit seizoen sneller dan Schippers.

Blick meldt dat er daarom keuzes gemaakt moeten worden door Reider, hoewel daar vanuit het Nederlandse kamp met geen woord over gesproken wordt. Op het EK in Berlijn, dat volgende week gehouden wordt, is Kambundji op de 100 en 200 meter een serieuze kandidate voor de medailles, vooral achter de Britse Dina Asher-Smith. Ook op de 4x100 meter maakt Kambundji met Zwitserland prima kans, wederom achter Asher-Smith en haar landgenotes.