Seinen en Piek naar tweede ronde vrouwendubbel op WK badminton

H.Vviv

Op de tweede dag van het WK badminton heeft Cheryl Seinen samen met Selena Piek de tweede ronde bereikt. In het Chinese Nanjing was het Nederlandse koppel te sterk voor Agatha Imanuela/ Siti Fadia Silva Ramadhanti uit India: 23-21, 21-18.

Seinen en Piek hadden een moeizaam begin tegen het koppel uit India. Ze wisten van de eerste negen punten in de eerste game, maar één punt te winnen. Langzaam kwam het Nederlands duo langzaam terug in de game en wisten ze toch nog te winnen. In de tweede game van de wedstrijd ging het gelijk op tot 8-8, waarna ze een kloofje wisten te slaan van vier punten en die wisten ze vast te houden. Seinen/ Piek spelen in de tweede ronde tegen het als vierde geplaatste Japanse koppel Shiho Tanaka/ Koharu Yonemoto.

Eerder op de wisten Debora Jille en Imke van der Aar al de tweede ronde te bereiken in het vrouwendubbelspel. Het Nederlands koppel speelt dan tegen het achtste geplaatste koppel Della Destiara Haris/ Rizki Amelia Pradipta uit Indonesië.

Op de derde dag van het WK badminton spelen Soraya de Visch Eijbergen, Jelle Maas/ Robin Tabbeling en Jacco Arends/ Ruben Jille hun tweee ronde partij.