FOK! Wat een weer: droogte gaat onverminderd voort

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!

Nou, dat was even leuk gisteren in het westen en noordwesten van het land. Een nauwelijks noemenswaardig koufront bracht met name in Noord-Holland en Friesland een aantal stevige regen- en onweersbuien voort. Later viel er ook in Groningen een bui. Maar mensen, voor we er erg in hadden waren de buien alweer met een noodgang het land weer uit. Vervolgens brak de zon weer door en was het alsof er niets gebeurd was. Toch viel er plaatselijk nog net 15 mm. Op de meeste plaatsen bleef de neerslag beperkt tot 5 tot 10 mm. Puur omdat de treksnelheid erg hoog lag. Wel kwamen er fraaie foto's van de buienluchten binnen.

In de rest van het land gebeurde eigenlijk niets. 

Mijn weerbericht eindig ik nu met een korte samenvatting voor de komende zeven dagen: Veel zon, droog, verscherpende droogte zelfs en maxima die tussen de 25 en 30 graden liggen. (De kans op een bui in het zuidoosten is morgen aanwezig, maar klein)

Vandaag is het aan Monique.   (Of ze moet me wel héél lief aankijken.   )

Groetjes!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Bui op afstand (Foto: DJMO)
De Noord-Hollandse bui gezien door DJMO. Ik verlang naar meer! (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!