Assetto Corsa Competizione in september naar early access

Rowin (Racerblade)

Afgelopen weekend werd de 24 uur van Spa-Francorchamps gereden, de perfecte gelegenheid voor Italiaanse ontwikkelaar Kunos Simulazioni om aan te kondigen dat je hun nieuwe game al snel kan testen.

Assetto Corsa Competizione gaat in early access, waardoor je dus voor de release de game kan testen en er regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd aan de game. De early access versie is via Steam te verkrijgen vanaf 12 september, hoewel het wel een erg 'bare bones'-versie zal zijn. In ieder geval de eerste maand zal je slechts toegang krijgen tot één auto en één circuit, namelijk de Lamborghini Huracan GT3 en de Nürburgring. Nee, niet de bijna 21 kilometer lange 'Groene Hel', maar het kleinere en nieuwere GP-circuit. Kunos is van plan iedere maand nieuwe content toe te voegen.

Assetto Corsa Competizione is het vervolg op Assetto Corsa, dat in 2015 zijn officiële release vierde. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Competizione de licentie van een officiële raceklasse bemachtigd: de Blancpain GT series, waar dus ook de 24 uur van Spa-Francorchamps onder valt. Om dit soort endurance-races zo goed mogelijk te simuleren, zal het nieuwe deel van Assetto Corsa regen- en nachtraces introduceren. De volledige release van Assetto Corsa Competizione wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht.