Belgische zwemmer Timmers mist EK vanwege hersenvliesontsteking

Boris (borisz)

De Belgische zwemmer Pieter Timmers is met spoed in het ziekenhuis opgenomen met een hersenvliesontsteking. Dee dertigjarige Timmers zal daardoor niet in actie komen tijdens de Europese kampioenschappen in Glasgow, die deze week beginnen.

Timmers was het speerpunt van de Belgische zwemploeg en een van de kanshebbers voor een medaille in Glasgow. Hij won tijdens de Olympische Spelen in 2016 een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag. Op de EK datzelfde jaar won hij zilver en brons met de estafetteploegen.

"Momenteel ziet het ernaar uit dat het om een virale meningitis gaat. Pieter is onder observatie en in behandeling in het ziekenhuis in Antwerpen. De komende dagen staan nog enkele tests en veel rust op het programma. Hoe de dagen daarna eruit zullen zien, weten we op dit moment nog niet. We focussen nu op zijn herstel", aldus Elle de Leeuw, vrouw en manager van Pieters. 

“Uiteraard is dit dikke pech. Pieter draaide heel goed op training. Hij zag het enorm zitten, was heel gemotiveerd en had er veel zin in", zegt de Belgische coach Rik Valcke. "Het is dus verre van ideaal dat dit nu gebeurt, maar laat ons hopen dat het nog een beetje goedkomt.”