Installatie Fortnite voor Android mogelijk buiten Play Store om

Terry (Lord_Hydra)

Na het succesvol porten van Fortnite naar iOS, is Android het volgende mobiele besturingssysteem waarop de razend populaire online shooter binnenkort verschijnt. Het zou zo maar eens kunnen dat installatie van de game buiten de Google Play Store om gebeurt.

Dit heeft xda-developers.com ontdekt in de broncode van de mobiele Fortnite-webpagina op de site van ontwikkelaar Epic. In de code staan downloadinstructies waarin onder andere uitgelegd wordt dat je toestemming moet geven voor het downloaden en installeren van Fortnite buiten de Play Store om.

Wellicht wil Epic hiermee omzeilen dat ze 30 procent van de winst moeten afdragen aan Google. Een slimme keus is het echter allerminst, want Android is bij verkeerd gebruik niet bepaald het veiligste besturingssysteem. Door apps en games uitsluitend uit de Play Store te downloaden, heeft de gebruiker nog enigszins de zekerheid dat er controle is uitgevoerd. Door Fortnite niet in de Play Store te zetten lopen gebruikers onnodig risico en kunnen kwaadwillenden gemakkelijker neppe versies vol met malware of virussen verspreiden.

Xda-developers meldt tevens dat Fortnite de eerste dertig dagen een exclusive is voor de Samsung Galaxy Note 9. Dit toestel wordt 9 augustus gepresenteerd en is vanaf 24 augustus beschikbaar. Fortnite zal dan 23 september uitrollen voor alle overige compatibele Android-smartphones. Of dit dan alsnog via de Google Play Store gebeurt, zullen we dan zien.

fortnite google play