Digimon Survive krijgt ook Westerse release voor consoles en pc

Rowin (Racerblade)

Gisteren kregen we al een eerste indruk te zien van Digimon Survive, een turn-based strategische RPG die wordt uitgegeven door Bandai Namco. Vandaag kondigt de Japanse uitgever aan dat de game ook naar het Westen komt, en naar meer platformen dan voorheen aangekondigd.

Voor de release in Europa en de Verenigde Staten wordt de game ook uitgegeven voor Xbox One en Steam, naast de eerder aangekondigde platformen PlayStation 4 en Nintendo Switch. In een korte beschrijving heeft Bandai Namco iets meer losgelaten over de game: ter viering van de 20e verjaardag van de Digimon anime, maakt Bandai Namco een gloednieuw avontuur in een mysterieuze wereld. Een nieuwe groep tieners voor het Digimon-universum, verdwaalt tijdens een schooluitje en komt terecht in een vreemde wereld vol monsters en gevaar. Tijdens hun terugweg naar huis zal de groep te maken krijgen met dodelijke gevechten en moeilijke beslissingen. Keuzes die onderweg worden gemaakt zullen het einde van het verhaal bepalen, en bovendien beïnvloedt het de manier waarop jouw Digimon zullen evolueren.

Zoals in de trailer is te zien zullen gevechten in 2D weergegeven worden, in een klassieke SRPG-stijl. De muziek zal worden verzorgd door Tomoki Miyoshi. Bandai Namco belooft ons verder snel met meer informatie te komen over Digimon Survive, dat in 2019 zou moeten uitkomen. De aankondiging gaat overigens gepaard met een Engels vertaalde trailer, wat het wellicht waard maakt om de trailer opnieuw te bekijken.