'De Boer kandidaat bij FC Basel'

Redactie

Frank de Boer is topkandidaat om de nieuwe hoofdcoach van FC Basel te worden. Dat meldt de Zwitserse krant TagesWoche.

FC Basel zoekt een nieuwe trainer, omdat donderdag de samenwerking met Raphael Wicky werd beëindigd. Onder zijn leiding slaagde Basel er afgelopen seizoen niet in om kampioen te worden. Inmiddels is het nieuwe seizoen in Zwitserland al begonnen en RotBlau pakte in twee duels slechts één punt.

"Er moet een trainer komen die meer ervaring heeft dan Wicky, die de rust terugbrengt binnen de club. We zullen niet opnieuw een nieuwkomer voor de groep zetten", wordt sportief directeur Marco Streller geciteerd. Totdat de nieuwe coach is gevonden, neemt oud-spits Alexander Frei tijdelijk de honneurs waar.

Frank de Boer werd een jaar geleden aangesteld als de nieuwe manager van Crystal Palace. Tien weken later was dat avontuur al voorbij, omdat de Londense club de eerste vier competitieduels allemaal verloor. Palace wist bovendien niet één keer te scoren. Met Roy Hodgson aan het roer wist de club vervolgens degradatie te voorkomen.

Guido Albers, de zaakwaarnemer van De Boer, is overigens niet bekend met de interesse vanuit Basel. "Ik heb met niemand van de club contact gehad", vertelt hij aan Voetbal International. "Zolang dat niet het geval is, gaan wij er ook niet over nadenken."