Ackermann te snel voor Viviani in Prudential RideLondon

H.Vviv

Pascal Ackermann heeft de Prudential RideLondon-Surrey Classic gewonnen. De Duits kampioen van Bora-Hansgrohe was in een wedstrijd van 187 kilometer door Londen de snelste in een massasprint. Italiaans kampioen Elia Viviani werd tweede, voor zijn landgenoot Giacomo Nizzolo.

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), die gezelschap had van Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Paweł Cieślik (CCC Sprandi Polkowice), Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen – Baloise),Manuele Boaro en Valerio Agnoli (beiden Bahrain Merida) waren de vroege aanvallers van de dag. In zeer slecht weer kreeg het zestal zeven minuten van het peloton.

Het was vooral Trek-Segafredo dat het gat met de koplopers langzaam kleiner maakte. Met nog zestig kilometer maakte zes renners de sprong naar de kopgroep toe: Michael Matthews (Sunweb), Peter Kennaugh en Jay McCarthy (BORA-hansgrohe), Chris Juul Jensen (Mitchelton-Scott), Owain Doull (Sky) en Nathan Haas (Katusha-Alpecin). Ewan, de Australische sprinter die niet mee mocht van zijn ploeg naar de Tour de France, was inmiddels afgehaakt in de kopgroep.

In de heuvelzone van de wedstrijd versnelde Kennaugh in de kopgroep. De Brit, die vorige week nog wedstrijd in België won, zorgde er wel voor dat de kopgroep gehalveerd werd. De kopgroep bleef lang een voorsprong van dertig seconden houden op het peloton, maar ze werden in de laatste zes kilometer teruggepakt.

Miles Scotson probeerdde nog een massasprint te voorkomen, maar zijn poging kwam niet ver. Bora-Hansgrohe trok de sprint perfect aan voor hun sprinter Ackermann. Hij maakte het perfect af voor zijn ploeg. Viviani moest genoegen met een tweede, voor Nizzolo.