Feyenoord besluit voorbereiding met zege in De Kuip

Redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag een kleine oefenzege behaald op Levante. Robin van Persie en Steven Berghuis waren bij de thuisploeg op dreef.

In de eerste helft was Berghuis gevaarlijk met een vrije trap die net naast ging en vlak voor de pauze stuitte de buitenspeler op doelman Oier Olazábal, na een combinatie met Van Persie. Namens de bezoekers uit Valencia liet Roger Martí zich zien met een hakbal, maar Brad Jones had daar geen problemen mee. De Australiër kreeg de voorkeur boven Justin Bijlow.

Kort na de pauze nam Feyenoord de leiding via Jens Toornstra, die hard raak schoot na voorbereidend werk van Jeremiah St. Juste. Berghuis maakte met links 2-0 vanuit een prima steekpass van Van Persie. In de slotfase deed Jason nog wat terug namens Levante, maar verder dan 2-1 kwamen de Spanjaarden niet, ook omdat Jones uitstekend redding bracht op een harde kopbal.

Bij Feyenoord had Jordy Clasie een basisplek, terwijl Yassin Ayoub (lies) en Nicolai Jörgensen (voet) er niet bij waren wegens blessures. Of zij volgend weekend in actie kunnen komen, is nog niet duidelijk. Feyenoord strijdt dan tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd wordt zaterdag om 18:00 uur gespeeld in het Philips Stadion.