Klaassen geeft meteen visitekaartje af in oefenduel Werder

Redactie

Nog geen tien uur na zijn presentatie heeft Davy Klaassen al zijn visitekaartje afgegeven bij Werder Bremen. "Na deze goal ligt de druk meteen hoog."

De recordaankoop mocht zonder zelfs maar met zijn ploeg getraind te hebben direct al debuteren in de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Hij deed een uur mee en was direct verantwoordelijk voor het enige doelpunt: 0-1. Werder boekte de tweede oefenzege op rij, na de 1-0 winst op Huddersfield Town van vorige week.

Werder nam de bal over op het middenveld en Klaassen combineerde met enkele ploeggenoten. Hij ging vervolgens mee naar voren, werd in het strafschopgebied bereikt door Martin Harnik en rondde van dichtbij af. In de tweede helft controleerde Werder de wedstrijd, al kwamen er enkele kansen voor Bielefeld. Na een uur werden zeven spelers, onder wie Klaassen, gewisseld. Voormalig Vitessenaar Milot Rashica was een van de invallers.

Via de clubsite reageert de kersverse aanwinst natuurlijk opgelucht en blij: "Het was mijn eerste kans. Dat ik meteen scoor, geeft een heel goed gevoel", aldus Klaassen, die een uur meedeed in de SchücoArena. "Niet alles ging perfect, maar ik ben blij om hier te zijn. Na dit eerste doelpunt in mijn eerste wedstrijd ligt de druk meteen hoog", lacht Klaassen. "Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden."

Trainer Florian Kohfeldt is 'heel blij' voor Klaassen. "Hij heeft een heel goed debuut achter de rug. Hij heeft de kwaliteit om meteen deel uit te maken van het elftal", vertelt de pas 35-jarige oefenmeester. "Natuurlijk was het slechts een oefenwedstrijd, maar ik genoot van ons spel. Zondag zijn we in Nederland voor een duel met FC Groningen en maandag spelen we in Lohne tegen VVV-Venlo. Ik hoop dat veel supporters van Werder erbij zijn."