Hockeysters winnen ruim van China op WK

H.Vviv

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het WK gewonnen. Na de 7-0 zege op Zuid-Korea was Oranje ditmaal met 7-1 te sterk voor China, dat dit WK met een B-team speelt omdat het de Asian Games van komende maand belangrijker vindt.

Na zeven minuten kwam Oranje al op een 1-0 voorsprong dankzij een benutte strafcorner Caia van Maasakker. Kort daarna kwam de ploeg van Alyson Annan al snel op 2-0 dankzij een tip-in van Kelly Jonker.Kort daarna werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd vanwege het noodweer in Engeland.

Na ruim een kwartier kwamen de teams weer het veld op. Nederland scoorde voor rust nog twee keer via Laurien Leurink en Lidewij Welten. Na rust hard Oranje ook nog steeds het beste van het spel, maar was het slordiger met de kansen. Welten maakte haar tweede treffer van de wedstrijd en Kitty van Male wist de 6-0 te maken.

Jing Yong redde de eer voor China met een mooi backhandschot de 6-1 te maken. In het slot wist Xan de Waard de 7-1 op het scorebord te zetten.