'Cocu wil Martins Indi naar Fenerbahçe halen'

Redactie

Bruno Martins Indi kan zijn carrière voortzetten in Turkije. Fenerbahçe hoopt de 26-jarige verdediger te kunnen huren van Stoke City.

Dat meldt de Turkse krant Takvim. Hoofdcoach Phillip Cocu heeft de clubleiding van Fenerbahçe ervan overtuigd om een poging te doen om Martins Indi te halen. Mocht het van een transfer komen, dan krijgen de Turken na een jaar waarschijnlijk de optie om de oud-speler van Feyenoord te kopen.

Fenerbahçe versterkte zich eerder deze zomer al met Ferdi Kadioglu, Baris Alici en Berke Özer. Bovendien wordt waarschijnlijk deze week nog de komst van André Ayew afgerond. Hij zal worden gehuurd van Swansea City. Fenerbahçe werd vorig seizoen tweede in de Süper Lig, drie punten achter kampioen Galatasaray.

Bruno Martins Indi maakte na het WK van 2014 de overstap van Feyenoord naar FC Porto, dat 7,7 miljoen euro voor hem betaalde. Sinds twee jaar speelt de centrumverdediger voor Stoke City. De Engelsen huurden hem eerst en vorig jaar werd hij definitief door The Potters vastgelegd.