'AZ eindelijk akkoord met ADO Den Haag over Johnsen'

Redactie

Björn Johnsen lijkt eindelijk een contract te gaan ondertekenen bij AZ. De Alkmaarders zijn al weken in onderhandeling met ADO Den Haag.
Bij AZ moet Johnsen de opvolger worden van Wout Weghorst, die naar VfL Wolfsburg is vertrokken. Volgens De Telegraaf wordt de transfer van de nieuwe aanvaller dit weekend afgerond. AZ betaalt circa twee miljoen euro voor de 26-jarige speler van ADO Den Haag.

Na zijn transfer van Heart of Midlothian naar Den Haag, in de zomer van vorig jaar, kende Johnsen een productief debuutseizoen. Hij scoorde namelijk negentien keer in de Eredivisie. Als de Amerikaanse Noor inderdaad voor twee miljoen naar Alkmaar verhuist, lost hij Daryl Janmaat af als duurste verkoop in de ADO-geschiedenis. Janmaat werd in 2008 voor 1,8 miljoen verkocht aan sc Heerenveen.

AZ en ADO onderhandelden lang, omdat de Hagenaren niet tevreden waren met de transfersom die de Alkmaarders boden. Overigens mag Johnsen volgende week niet in actie komen in de return tegen Kairat Almaty. De ploeg van coach John van den Brom verloor de heenwedstrijd in Kazachstan donderdag met 2-0.