Tour: Etappe 19 - De laatste bergen, de laatste aanval?

heywoodu

Na de suffe openingsweekrit van gisteren kan het vandaag toch nog een beetje leuk worden. Met de nadruk op 'kan': het is op de tijdrit van morgen na de laatste serieuze kans om wat te doen in het klassement, want we gaan de laatste bergen over van deze Tour de France.

In de tweehonderd kilometer lange rit zijn we even na de helft al over de Col d'Aspin en de Tourmalet gefietst, waarna het een dikke twintig kilometer dalen is. Dan begint de lange aanloop naar en de klim van de Aubisque, die helaas aan de verkeerde, minder zware kant bedwongen wordt.

We gaan dan weer wel aan de moeilijke kant naar beneden, wellicht heeft iemand zin om in die afdaling nog wat raars te proberen. De indrukwekkende voorbeschouwing van FOK!ker Rellende_Rotscholier is wederom hier te vinden, inclusief voorspellingen.

Het is een lange rit en dus gaan we vroeg van start, om 12.05 uur om precies te zijn. Eurosport is er uiteraard weer gelijk live bij, de NOS en Sporza laten de eerste twee uur weer zitten. De finish verwacht men ergens tussen half zes en kwart over zes.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)