Sagan ondanks verwondingen van start in achttiende rit Tour

H.Vviv

Peter Sagan is in de zeventiende etappe hard ten val gekomen. De groenetruidrager trok voor onderzoek direct naar het ziekenhuis. "Vijftig procent kans dat hij morgen nog de start haalt", zei de ploegdokter.

Er is nog niet vastgesteld of Sagan iets heeft gebroken, omdat zijn heup momenteel te gezwollen is om foto’s te maken. De Slowaakse wereldkampioen is zelf zeer positief dat hij morgen aan de start komt, maar de ploegdokters houden nog een slag om de arm.

In de afdaling van de Col de Val Louron-Azet kwam de Slowaakse wereldkampioen met een 67,5 kilometer in aanraking met het asfalt. Sagan kon wel zijn weg vervolgen en kwam binnen op ruim 26 minuten van de winnaar Nairo Quintana.

Sagan is mathematisch al zeker van groen, maar dan moet hij wel Parijs halen. Alexander Kristoff staat op dit moment op de tweede plaats in dat klassement.

Update 11:21

Sagan gaat donderdag ondanks zijn verwondingen gewoon van start in de achttiende etappe van de Tour de France. "Hij heeft pijn, maar hij zou de wereldkampioen niet zijn als hij de uitdaging niet zou aangaan. Sagan staat aan de start van de achttiende etappe", meldt BORA-hansgrohe op Twitter

Vijftig procent kans dat Sagan morgen aan de start komt na valpartij (Pro Shots / Action Images)
Vijftig procent kans dat Sagan morgen aan de start komt na valpartij (Pro Shots / Action Images)