Pachter: 'Death Stranding zowel op PS4 als PS5'

Terry (Lord_Hydra)

Het is alweer een tijdje geleden dat ons aller game-analist Michael Pachter van zich heeft laten horen. De glazenbolkijker van Wedbush Industries heeft in een interview met GamingBolt aangegeven dat Death Stranding op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 uit gaat komen.

GamingBolt vroeg Pachter of de afwezigheid van grote aankondigingen op de afgelopen E3 erop wijst dat Sony de focus aan het verleggen is van de PlayStation 4 naar de nieuwe generatie. Hierop kon Pachter niet eenduidig ja zeggen, hij verwacht dat Sony de nieuwe generatie in 2020 brengt – net als Microsoft. Wel gaf hij aan dat Kojima’s aankomende titel Death Stranding een cross-generatie titel zou kunnen worden.

"Het is lastig te zeggen met Sony. Hun E3-presentatie was moeilijk te bevatten en ze spraken helemaal niet. Ik neig ernaar om te zeggen dat de PS5 in 2020 uitkomt, dus dat er geen reden is met exclusives te komen voor de huidige generatie. Death Stranding zal waarschijnlijk voor zowel de huidige generatie als de nieuwe verschijnen," aldus Pachter.

Na jaren van ontwikkeling weten we eigenlijk nog maar weinig over Death Stranding. Met nog geen releasedatum in zicht, is het nog niet eens zo’n hele rare gok dat de game (ook) op PlayStation 5 uit gaat komen.

Death Stranding