Jahanbakhsh mag van AZ transfer afronden

Redactie

Alireza Jahanbakhsh vervolgt zijn carrière waarschijnlijk bij Brighton & Hove Albion. AZ heeft hem toestemming gegeven om weg te gaan.

Jahanbakhsh hoeft zich maandag niet op de club te melden, zodat hij zijn transfer naar de Premier League kan afronden. Dat schrijft Voetbal International zondagavond. Naar verluidt nadert AZ ondertussen een akkoord met Brighton & Hove Albion en wordt de Iraanse aanvaller de duurste speler uit de AZ-historie.

De Alkmaarders verkochten Vincent Janssen twee jaar geleden voor 22 miljoen euro aan Tottenham Hotspur en nu gaat Jahanbakhsh waarschijnlijk nog meer opbrengen. Drie jaar geleden had Brighton overigens ook al interesse in de topscorer van het afgelopen Eredivisie-seizoen. De club speelde toen nog in de Championship-divisie.

Alireza Jahanbakhsh heeft in het AFAS Stadion een contract tot medio 2020. De 24-jarige smaakmaker van het elftal van John van den Brom maakte afgelopen jaargang 21 goals in de Eredivisie. Jahanbakhsh speelde eerder voor NEC en het Iraanse SC Damash.