De Zwaan stunt tegen Van Gerwen op World Matchplay

heywoodu

Darter Jeffrey de Zwaan staat in de tweede ronde van de World Matchplay. Dat mag een behoorlijke stunt heten, want De Zwaan stond in de eerste ronde tegenover niemand minder dan Michael van Gerwen.

De Zwaan begon behoorlijk matig en kwam op een 1-3 achterstand, maar vanaf dat moment ging het een stuk beter. Van Gerwen haalde zijn niveau niet en dat hielp De Zwaan uiteraard, maar zijn eigen spel ging ook behoorlijk omhoog. 

Even ging het gelijk op, maar met een heerlijke 121-finish kwam De Zwaan op 6-6 en dat bleek het begin van het einde voor MVG. Hij won geen leg meer en met dubbel 16 maakte The Black Cobra het knap af: 10-6.

Eerder op de avond zorgde Adrian Lewis al voor een fraaie comeback tegen James Wilson. Jackpot kwam met 3-7 achter te staan, maar herpakte zich, profiteerde van gemiste dubbels door Wilson en bekroonde zijn mooie comeback met een 10-8 zege.

Dave Chisnall had het even wat lastig met Keegan Brown, maar voor de jongeling lukte na de eerste legs niks meer. Chisnall hoefde dan ook niet geweldig te gooien om leg na leg te winnen en een doodsimpele 10-4 zege bij te kunnen schrijven.

Jonny Clayton kon zo nu en dan in de buurt van Michael Smith blijven, maar Bully Boy bleek uiteindelijk toch net even wat te goed voor Clayton: 10-6.

Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan (Bron: PDC)