Keizer/Meppelink Europees kampioen beachvolleybal in Den Haag

heywoodu

Beachvolleyballers Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hebben zich in Apeldoorn geplaatst voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap. Dat is een verrassing, want met de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak hadden ze de nummers één van de wereld tegenover zich.

In de eerste set konden de Nederlanders nog niet op tegen de ijzersterke Polen, maar in de tweede set sloegen ze terug. In de beslissende derde set waren Varenhorst en Bouter vervolgens de beteren: 15-21, 21-16, 15-10.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich vrijdag al voor de kwartfinales, die zaterdag gespeeld worden. Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen zaterdag in de halve finales bij de vrouwen.

Update 17.17 uur
Keizer en Meppelink staan in de finale. In Den Haag won het duo een spannende wedstrijd tegen Barbora Hermannova en Marketa Slukova uit Tsjechië. Die wonnen set één, maar Keizer en Meppelink sloegen terug in set twee.

In de beslissende set kwamen ze op drie punten achterstand, maar dat werkten ze weg, waarna het afgemaakt werd met een ace van Keizer: 20-22, 21-17, 15-12. In de finale nemen de Nederlandse speelsters het op tegen Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland.

Voor Varenhorst en Bouter zit het EK er op. De Nederlanders verloren in de kwartfinales in drie sets van de in topvorm verkerende Noren Anders Mol en Christian Sørum: 21-13, 16-21, 11-15.

Update 18.57 uur
Brouwer en Meeuwsen hebben zich niet geplaatst voor de laatste vier. In de kwartfinales ging het duo onderuit tegen de ijzersterke Letten Janis Smedins en Aleksandrs Samoilovs, die het in de derde set beslisten: 21-13, 20-22, 10-15.

Update 20.36 uur
Keizer en Meppelink zijn Europees kampioen. Betschart en Hüberli boden vooral in de tweede set uitermate stevig partij door drie matchpoints weg te werken, maar op nummer vier was het raak: de bal kwam via de netrand precies aan de goede kant terecht en met 21-16, 26-24 kon het feest op de tribunes losbarsten.