UEFA schorst eigenaar van AS Roma

Redactie

James Pallotta, de eigenaar en voorzitter van AS Roma, is voor drie maanden geschorst naar aanleiding van de Champions League-return tegen Liverpool.

AS Roma won voor eigen publiek de halve finale met 4-2, maar dat was na de 5-2 nederlaag op Anfield net niet genoeg om de finale van de Champions League te halen. Pallotta deed na afloop van de return zijn beklag over de arbitrage, die in zijn ogen 'beschamend' was. Volgens de Amerikaan had Roma twee penalty's moeten krijgen, terwijl de scheidsrechter een overduidelijke handsbal van Trent Alexander-Arnold op de doellijn over het hoofd zag.

"Het is duidelijk dat de VAR in de Champions League echt nodig is, want dit mag gewoon niet", zei Pallotta destijds. "Ik weet dat het moeilijk is voor een scheidsrechter, maar het is een schande dat we over twee duels door zulke momenten uitgeschakeld worden. Als er geen VAR in de Champions League komt, is dit gewoon lachwekkend."

De UEFA is niet van die uitlatingen gediend en bracht vrijdag naar buiten dat Pallotta voor drie maanden is geschorst. Hij mag bij Europese duels van AS Roma niet in contact komen met de spelers of technische staf en hij mag voor en tijdens de wedstrijden niet in de kleedkamer of spelerstunnel komen. De schorsing gaat in op de dag waarop de Romeinen hun eerste Europese wedstrijd van komend seizoen spelen.