'Van Aert maakt overstap naar LottoNL-Jumbo'

H.Vviv

Wout van Aert zal vanaf 2020 uitkomen voor de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo, dat meldt zowel de Belgische krant Het Nieuwsblad als De Telegraaf deze ochtend. De wereldkampioen in het veldrijden zal een contract voor drie jaar tekenen bij WorldTour-formatie.

De 23-jarige Van Aert heeft nog een doorlopend contract bij Vérandas Willems-Crelan. Jumbo, dat verder gaat zonder Lotto, zal het contract respecteren wat Van Aert heeft met de Belgische ploeg. Mocht Vérandas Willems-Crelan echter het financiële plaatje voor volgend jaar niet rond krijgen, dan zal Van Aert al vanaf 2019 in dienst treden van de Nederlandse ploeg.

De 23-jarige Belg stond ook in de belangstelling van andere WorldTour ploegen. Vooral Bahrain Merida, Lotto Soudal en Sky wilden de wereldkampioen in het veldrijden inlijven. Ook zijn huidig team had hem een contractvoorstel gedaan, maar Van Aert kiest voor LottoNL-Jumbo waar zijn huidig trainer Marc Lamberts al in dienst is.

Sponsor Jumbo wel fors inzetten op de Belgische markt omdat het volgend jaar een twintigtal winkels opent in Vlaanderen. Van Aert is niet de enige landgenoot die de overstap maakt naar het Nederlandse team. Laurens De Plus van Quick-Step Floors zal volgend jaar uitkomen voor LottoNL-Jumbo. Naast de twee belgen komt Mike Teunissen over van Sunweb.