Honkballers winnen moeizaam van ItaliŽ en houden zicht op finale

H.Vviv

De Nederlandse honkballers hebben opnieuw op de Honkbalweek gewonnen van Italië. In Haarlem won Oranje met 2-1 van de Italianen en hebben daardoor nog steeds kans om de finale te bereiken van de Honkbalweek.

Nederland had het moeilijk met Italië. De Italianen kwamen in de tweede inning op een 1-0 voorsprong. De Nederlandse slagmensen hadden het moeilijk tegen de Italiaanse werper Alex Maestri. In de eerste zes innings was Nederland nog maar één keer op de honken gekomen door een honkslag van Gianison Boekhoudt. Pas in de zevende inning kreeg Nederland kreeg grip op de Italiaanse werper. Yurendell de Caster sloeg met een honkslag Dudley Leonora binnen, waardoor de stand weer gelijk was.

In de negende inning had de nieuwe werper van Italië het moeilijk. Eerste goede hij tweemaal vier wijd en later nog gaf hij een opzettelijke vrije loop, waardoor de honken allemaal bezet waren. Nick Urbanus wist dit buitenkansje niet te benutten, maar De Caster wist dit kansje wel te benutten. De eerste honkman sloeg Gilmer Lampe met een walk-off hit het winnende punt binnen.

Door deze overwinning speelt Nederland morgen Taiwan, dat met 8-1 van Japan verloor. Taiwan won in de poulewedstrijd al eens van Oranje.