Tennisser Bryan schrijft historie met Wimbledon-winst dubbelspel

heywoodu

Tennissers Mike Bryan en Jack Sock hebben het mannendubbelspel op Wimbledon gewonnen. De Amerikanen waren in de eindstrijd na een fraai duel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus: 6-3, 6-7 (7), 6-3, 5-7, 7-5.

Voor Bryan was het zijn zeventiende Grand Slam-titel bij de mannen en dat is een record. Dat stond op zestien, zoveel won hij er met tweelingbroer Bob, terwijl ook Todd Woodbridge er zestien won. Bob is echter geblesseerd en dus speelde Mike Bryan in Londen samen met landgenoot Sock, met succes.

Bij de vrouwen ging de titel naar de 22-jarige Tsjechische dames Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Opvallend was dat een van hun opponenten, landgenote Kveta Peschke, met haar 43 jaar bijna twee keer zo oud was. Peschke speelde samen met de Amerikaanse Nicole Melichar.

Krejcikova en Siniakova zijn bijzonder goed op dreef en wonnen eerder dit jaar Roland Garros al. Na een gelijkopgaande eerste twee sets sloegen de jonge Tsjechische speelsters in de derde set keihard toe: ze wonnen de finale met 6-4, 4-6, 6-0.