Van Wolfswinkel wil niet terug naar Nederland

Redactie

Ricky van Wolfswinkel is niet van plan om deze zomer terug te gaan naar Nederland. De aanvaller van FC Basel werd aan Feyenoord en AZ gelinkt.

In gesprek met Voetbal Inside zegt Van Wolfswinkel niet te weten of clubs zich officieel voor hem hebben gemeld. "Ik heb echt, echt serieus geen idee. Dat meen ik. Ik ben nu fit, daar focus ik me op. Als er echt iets is, dan hoor ik het wel. Dit is niet het moment voor mij om terug te keren naar Nederland."

De 29-jarige spits maakte een jaar geleden de overstap van Vitesse naar Basel. Daar kreeg hij in zijn eerste seizoen te maken met blessureleed, waardoor hij niet verder kwam dan 21 optredens (elf goals). "Ik heb het afgelopen seizoen goed gedaan toen ik fit was. Die lijn wil ik opnieuw inzetten en doortrekken. Het ziet er niet naar uit dat ik terug naar Nederland ga, nee."

Vrijdagavond kwam Van Wolfswinkel met FC Basel in actie in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 0-5, onder meer door doelpunten van Robin van Persie (twee) en Steven Berghuis.