Frijns imponeert in DTM-race Zandvoort, 1-2-3-4'tje Mercedes

heywoodu

Gary Paffett heeft zaterdag op het circuit van Zandvoort de eerste van twee races in het DTM-weekeinde gewonnen. De Brit voerde een compleet Mercedes-podium aan: Paul di Resta en Lucas Auer eindigden als tweede en derde, met Mercedes-genoot Pascal Wehrlein zelfs als vierde.

Paffett vertrok vanaf poleposition en kreeg Wehrlein en Di Resta achter zich aan. Robin Frijns kende vanaf plek zeven een slechte start - hij viel gelijk drie plekken terug - maar in de Tarzanbocht vocht hij zich op fraaie wijze gelijk alsnog naar de zesde stek.

Frijns stoomde zelfs door naar plek vijf, maar daar kwam hij vast te zitten achter Lucas Auer, die hij met een mooie actie in de Tarzanbocht en de Gerlachbocht bijna in kon halen...met de nadruk op 'bijna'. Ondertussen kwamen de meeste koplopers, waaronder Frijns, naar binnen voor hun pitstop.

Wehrlein kende geen goede stop en werd gepasseerd door Di Resta, maar het duo kwam wel samen achter leider Paffett terecht. Auer stopte als laatste en kwam vlak voor Nico Müller en Frijns terecht. Müller passeerde hem gelijk, Frijns kwam wederom klem te zitten.

Regerend kampioen René Rast reed nog als laatste rond zonder gemaakte pitstop en dat bleek niet handig. Müller reed vanaf plek vijf de bandenstapel in, de safety car kwam naar buiten en op dat moment kon Rast geen pitstop maken, waardoor hij ineens volkomen kansloos was.

Frijns kon zijn vijfde plek bij de herstart behouden, Auer ging nog voorbij aan Wehrlein. In de slotfase veranderde weinig meer, waardoor Frijns met zijn vijfde plek - het beste resultaat uit zijn jonge DTM-carrière - de eerste niet-Mercedes was.

Paffett boekte zijn 23e overwinning en komt daarmee op gelijke hoogte met Matthias Ekström. Ze staan gedeeld derde, Klaus Ludwig (37) en Bernd Schneider (43) staan er nog ruim boven.