Mexicaanse politie bewapend met katapulten in plaats van vuurwapens

heywoodu

Als je politieagent bent in het Mexicaanse kuststadje Alvarado ben je mooi de sjaak. De gouverneur van de regio aldaar, Miguel Angel Yunes Linares, heeft het hele politiekorps daar de vuurwapens in laten ruilen voor katapulten, waar de (drugs)bendes nu mee bestreden moeten worden.

Bij de verplichte schiettest slaagden slechts 30 van de 130 agenten van het korps en dat zinde Linares niet. De vuurwapens werden opgeborgen en ingeruild voor katapulten, waar naast de agenten overigens ook de burgemeester van Alvarado, Bogar Ruiz Rosas, geenszins blij mee is.

Voor het oog van de lokale TV-camera's overhandigde Rosas de katapulten aan de agenten, om aan te geven hoe belachelijk het is. Hij noemt de maatregel dan ook niks minder dan een politieke afrekening door de gouverneur.

Volgens de burgemeester is het lage slagingscijfer het gevolg van het hoge aantal nieuwelingen in het korps. Gouverneur Linares is niet onder de indruk: hij liet nog een officiele mededeling verspreiden, waarin de agenten wordt opgeroepen nooit ongewapend op patrouille te gaan, dus de katapult moet mee.