FOK! Wat een weer: zon en bewolking

Stephan (Stephan5)

Hallo!  

Ook gisteren maakte de zon op veel plaatsen weer overuren. Toch zaten de laaghangende bewolking en nevel niet heel ver weg. Met name in het zuidwesten begon de dag vrij grijs, maar uiteindelijk loste dat overal wel op. In het binnenland ontstonden enkele stapelwolken. Het bleef echter op de meeste plaatsen droog, al schoven er langs de oostgrens wel een paar piepkleine buitjes langs. Verder was het aangenaam buiten met 20 graden op de Wadden tot 26 a 27 in het zuiden des lands.

Vandaag beginnen we de dag dan ook vrij grijs met bewolking en nevel, maar al vrij snel breekt de zon weer door en wordt het zeker in het westen weer een zonnige dag. In het binnenland kunnen er opnieuw wat stapelwolken ontstaan, en in het noorden drijven enkele wolkenvelden over. Het blijft overal droog. Opnieuw die temperatuursverschillen tussen het noorden en het zuiden: 20 tot 28 graden. En dat komt door de matige noordwestelijke tot noordelijke wind.

Buien zien we momenteel boven Oost-Europa, want daar ligt een depressie. Ook veel onweersactiviteit deze dagen boven Noorwegen en Zweden. Verder was het vrijwel overal mooi weer.

En dan. Kijken we even wat verder in de toekomst, dan zien we toch wel wat veranderen. De komende dagen nog niet, maar meer vanaf dinsdag. Het zit al een paar dagen in de uitvoer, maar het lijkt er nu toch wel op dat de kans op echt wat serieuzere buien gaat toenemen. We zullen dit scherp in de gaten houden. Ook blijft het vrij warm, maar mocht de wind daadwerkelijk gaan draaien dan worden de kustprovincies wat koeler. Het is nog ver weg, maar hoop doet leven!

Tot ziens.  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Droog, droger, droogst. (Foto: DJMO)
Droog, droger, droogst. Het wordt echt tijd voor wat water. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!