Gemengd succes Nederlandse dubbelspeelsters op Wimbledon

heywoodu

In het damesdubbelspeltoernooi op Wimbledon kwamen donderdag vier Nederlandse speelsters in actie, allemaal met een niet-Nederlandse partner. Dat leverde gemengd succes op: twee van hen zien we terug in de tweede ronde.

Kiki Bertens en Johanna Larsson zijn als negende geplaatst in Londen en dat maakte het Nederlands/Zweedse duo waar: Monique Adamczak (AUS) en Renata Voracova (CZE) werden met 6-2, 6-3 vakkundig opzij geschoven. Arina Rodionova (AUS) en de Belgische Maryna Zanevska wachten nu.

Ook Demi Schuurs begon prima. Samen met de Belgische Elise Mertens zijn ze als achtste geplaatst en donderdag werden Sorana Cirstea (ROU) en Sara Sorribes Tormo (ESP) geklopt: 7-5, 6-4. In de tweede ronde wacht een Russisch duo: Vera Zvonareva en één van de winnaressen van vorig jaar, Ekaterina Makarova.

Lesley Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidziya Marozava sneuvelden tegen Petra Martic (CRO) en Magdalena Rybarikova (SVK), die met 5-7, 3-6 te sterk waren. Bibiane Schoofs en de Belgische Ysaline Bonaventure, via het kwalificatietoernooi geplaatst, gingen onderuit tegen Yang Zhaoxuan (CHN) en Chan Hao-ching (TPE): 4-6, 1-6.