Costa Rica en Japan op zoek naar nieuwe bondscoach

Boris (borisz)

Costa Rica en Japan kunnen op zoek naar een nieuwe bondscoach voor hun voetbalelftal. Óscar Ramírez en Akira Nishino nemen, al dan niet gedwongen, afscheid als bondscoach van respectievelijk Costa Rica en Japan.

De 53-jarige Ramírez leidde Costa Rica achter Mexico als nummer twee van de CONCACAF-zone naar het WK. In Rusland haalde Costa Rica de volgende ronde niet na een 1-0 nederlaag tegen Servië, 2-0 verlies tegen Brazilië en een 2-2 gelijkspel tegen Zwitserland. Vier jaar geleden haalde het land nog de kwartfinales. Ramírez ontving na de uitschakeling veel kritiek in eigen land en werd zelfs bedreigd door fans. Zijn aflopende contract werd vervolgens niet verlengd.

Het dienstverband van Akira Nishino bij Japan is na drie maanden tot een einde gekomen. De 63-jarige Nishino kreeg kort voor het wereldkampioenschap de leiding over de nationale ploeg, waarmee hij in groep H op basis van fair play de achtste finales haalde. Japan was daarna dicht bij een stunt. Tegen België werd in de tweede helft een 2-0 voorsprong verspeeld. In de blessuretijd verloor Japan de wedstrijd alsnog: 2-3.