Kompany: "Als we als een team spelen kunnen we het doen"

Redactie

Vincent Kompany stelt dat België geen kans maakt in de kwartfinale van het WK tegen Brazilië als het niet als een team gaat spelen.

Brazilië bereikte de laatste acht na een 2-0 zege tegen Mexico, waar België een doelpunt in de 94ste minuut van Nacer Chadli nodig had om Japan met 3-2 te verslaan. Vrijdagavond staan de Brazilianen en Belgen tegenover elkaar.

"Individueel is Brazilië het sterkste team op dit WK", vertelt Kompany aan verslaggevers. "Dat is een compliment, maar het heeft geen invloed op onze kansen tegen hen. Niemand van ons gaat 's nachts slapen denken dat we al verloren hebben tegen Brazilië."

"Verdedigend zijn ze solide, ze winnen al hun verdedigende duels en in de aanval zijn ze niet bang om de één-op-één op te zoeken. Ze hebben altijd een sleutel om elke situatie te ontgrendelen. We gaan ze in de ogen kijken."

"Maar als we dit een wedstrijd van individuen maken, dan verliezen we. Als het een wedstrijd wordt van individuele prestaties, hebben we geen kans. Als we als een team spelen, als we voor elkaar vechten, kunnen we het doen en dat is wat belangrijk voor mij is."