Faber dacht aan buitenland: "PSV kwam uit het niets"

Redactie

Ernest Faber nam na vorig seizoen afscheid van FC Groningen en hij leek naar Mexico te verhuizen. De Brabander ging echter terug naar PSV.

Faber reisde onlangs naar Mexico, waar CF Pachuca interesse in hem had. "Ik heb even in de belangstelling gestaan. In Mexico en andere landen ben ik bezig geweest", vertelt de 46-jarige coach aan de NOS. Toen Faber in Spanje was voor een cursus Spaans, werd hij gebeld door PSV-directeur Toon Gerbrands met de vraag of hij interesse had in de functie van hoofd jeugdopleiding.

"Uit het niets is dit op mijn pad gekomen. Ik werd gebeld door Toon met de vraag of ik hiervoor open stond. We hebben het gehad over de functie. Ik heb gesprekken gehad met Toon en John (De Jong, red.) over de invulling van de functie." Faber is nu hoofd jeugdopleiding bij de Eindhovense club.

Ernest Faber stond in zijn spelerscarrière veertien jaar onder contract bij PSV. Vervolgens was hij hoofdtrainer bij FC Eindhoven, interim- en assistent-coach bij PSV, hoofdtrainer van NEC en FC Groningen en assistent-trainer bij Jong Oranje.