Wolfsburg betaalt miljoenen voor aanvalspartner van Weghorst

Redactie

VfL Wolfsburg haalde woensdag Wout Weghorst binnen als nieuwe spits en voegt nu nog een aanvaller aan de selectie toe: Daniel Ginczek.

Hij wordt door trainer Bruno Labbadia een ‘behoorlijk complete spits’ genoemd en komt over voor een som die tussen de zes en acht miljoen euro zou liggen. “Ik ben helemaal overtuigd. Met zijn speelstijl is hij de ideale aanvulling op onze andere aankoop Wout Weghorst”, aldus de oefenmeester van Die Wölfe.

Ginczek komt over van VfB Stuttgart, waar hij nog een contract had voor twee seizoenen. De 27-jarige aanvaller speelde daar sinds medio 2014 en kwam tot 23 doelpunten en 11 assists in zeventig wedstrijden. BILD meldt dat hij eerst een jaarsalaris van twee miljoen euro opstreek en dat gaat bij zijn nieuwe werkgever verdubbelen naar ongeveer vier miljoen per jaar.

De voormalig jeugdinternational werd opgeleid bij Borussia Dortmund, maar kwam daar mede door ernstig blessureleed niet tot een debuut in de hoofdmacht. Later werd hij verhuurd aan VfL Bochum en St. Pauli, alvorens hij in 2013 werd verkocht aan FC Nürnberg. Een jaar later trok hij naar Stuttgart, waar hij tot nu toe zijn beste seizoenen kende.