'Dost op weg naar Turkse topclub'

Redactie

Bas Dost gaat volgens Turkse media in de Süper Lig aan de slag. Welke club het wordt, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Dost en zijn teamgenoten van Sporting Clube de Portugal werden vorige maand op hun eigen trainingscomplex aangevallen door een grote groep hoolligans. Net als veel andere spelers besloot Dost dat hij de Portugese club wilde verlaten. In de Turkse media wordt hij gelinkt aan een overstap naar Istanbul.

Volgens Milliyet heeft de voormalige Oranje-international een akkoord met Fenerbahçe, waar Phillip Cocu de nieuwe trainer wordt. Cocu zou Nicolai Jörgensen, Luciano Narsingh, Jeffrey Bruma, Jürgen Locadia en Marco van Ginkel op zijn lijstje hebben staan, net als Dost. Sportkrant Fanatik schrijft echter dat Besiktas zijn nieuwe club wordt.

In Lissabon heeft de 29-jarige spits nog een tweejarig contract lopen. Sporting wilde nog niet meewerken aan het ontbinden van dat contract, al verandert dat wellicht nu de omstreden voorzitter Bruno De Carvalho onlangs aan de kant is geschoven.