Worm trekt van oog naar lip Russische vrouw

heywoodu

Het gadverdammenieuws van vandaag: in Rusland heeft een 32-jarige vrouw een operatie ondergaan om een worm uit haar gezicht te halen. Inderdaad, er zat een worm in haar gezicht. Een levende, welteverstaan.

De vrouw ontdekte een bultje onder haar oog, dat na een paar dagen verhuisde naar boven haar oog. Dat is op zich niet heel normaal, en als dat bultje dan anderhalve week later afdaalt naar je lip en daar een forse zwelling veroorzaakt weet je het wel: tijd om even naar de dokter te gaan.

Daar kwam het balletje aan het rollen en mevrouw werd geopereerd, waarbij men een levende worm uit haar lip trok. Het bleek om dirofilaria repens te gaan, een parasitaire worm. Die komt doorgaans vooral in honden voor, maar zo nu en dan trekt het dier ook bij mensen naar binnen.

Bij mensen leeft de worm overigens wel minder lang, want het menselijk lichaam is nou eenmaal niet het ideale thuis voor zo'n beest. Veel last had de dame er uiteindelijk niet echt van, het bleef bij wat lokale jeuk en een branderig gevoel, wat inmiddels ook allemaal weer verdwenen is.

In het New England Journal of Medicineis de zaak in meer detail beschreven.