FOK! Wat een weer: bewolkt, lokaal regen

qltel

Er zijn wolkenvelden, maar in het noordoosten en oosten is er meer bewolking en kan er af en toe wat lichte regen vallen. Met name in de zuidwestelijke helft van het land breekt de zon af en toe door en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind af naar zwak tot matig.

Komende nacht overheerst nog steeds de bewolking en m.u.v. het noordoosten blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 11°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig, aan de kust matig.

Ook zondag overdag is er vrij veel bewolking; de meeste ruimte voor de zon is er in het zuidwesten. Opnieuw maakt het noordoosten kans op af en toe wat lichte regen, elders blijft het droog. De maxima liggen tussen de 16°C in het noorden en 19°C, lokaal 20°C in het zuiden. De noordwestelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

De Sabelspoort in Arnhem met een paar leuke bomen ervoor in het zonnetje (Foto: qltel)
De Sabelspoort in Arnhem met een paar leuke bomen ervoor in het zonnetje (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!