Van Poppel wint Halle-Ingooigem na milimetersprint met Jakobsen

H.Vviv

Danny van Poppel heeft Halle-Ingooigem op zijn naam geschreven. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was na 198 kilometer net iets sneller dan zijn landgenoot Fabio Jakobsen. Sean de Bie werd derde.

Rob Ruijgh was een van de vroege aanvallers in de wedstrijd. De Nederlander in dienst van de Belgische ploeg Tarteletto-Isorex had het gezelschap van de Belg Laurens de Vreese en de Brit Josh Teasdale. Ze hadden al snel drie minuten te pakken op het peloton. Op ruim vijftig kilometer van de streep werden ze alweer ingelopen, vooral door het werk van Quick-Step Floors en Lotto Soudal.

In de finale waren er meerdere aanvalspogingen, maar niemand sloeg een groot gat op het peloton, waar ook geen controle was. Op een kleine dertig kilometer van de streep leek er een interessant groepje weg te rijden met Robbert De Greef en Jan-Willem van Schip van Roompot-Nederlandse Loterij. De kopgroep van negen renners hadden een voorsprong van maximaal twintig seconden, maar ook de kopgroep werd teruggepakt door het peloton.

Op de laatste beklimming van de Tiegemberg reden uiteindelijk toch een dertigtal renners weg, met daarbij landgenoten Van Poppel en Jakobsen. Het verschil liep op naar de halve minuut. Ook in de laatste kilometers waren er nog volop aanvallen, maar niemand raakte weg mede dankzij Lets kampioen Krists Neilands.

In de sprint trok Quick-Step Floors de kaart van sprintbelofte Jakobsen, maar Van Poppel ging als eerste aan. Jakobsen kwam nog sterk opzetten, maar kwam enkele millimeters te kort om Van Poppel te verslaan, zo bleek uit de finishfoto. Voor Van Poppel was het zijn eerste zege sinds eind januari toen hij een etappe won in de Ronde van Valencia.