Löw: "Het is een situatie die we helemaal niet gewend zijn"

Redactie

Joachim Löw geeft toe dat zijn Duitsland zondag erg slecht speelde in de 1-0 nederlaag tegen Mexico, waardoor het land teleurstellend aan het WK begon

"Het is inderdaad teleurstellend dat we de eerste wedstrijd verloren hebben. Het is een situatie die we helemaal niet gewend zijn, in de vele toernooien hiervoor hebben we altijd de eerste wedstrijd gewonnen, maar we moeten deze situatie accepteren", vertelt Löw in gesprek met Duitse media. "Er zullen altijd hindernissen zijn om te overwinnen en in de volgende wedstrijd moeten we veel beter zijn."

"In de eerste helft speelden we erg slecht, we waren niet in staat om op onze gebruikelijke manier te spelen. Onze aanvallen en passing waren niet effectief, er waren veel counters en we moesten terug. We waren erg kwetsbaar omdat we ballen verloren die naar voren gingen en vanwege de gaten die we lieten vallen."

"In de tweede helft drongen we meer aan, maar Mexico zakte terug en speelde op de counter. We schoten een aantal keer, soms waren ze te snel in het afronden, ze hielden het hoofd niet koel. Iedereen is erg ongelukkig, maar we moeten vooruit kijken. Ons team heeft ervaring met verliezen. De volgende wedstrijd is beslissend en we moeten winnen."