Lorenzo met overmacht naar Grand Prix-winst in Barcelona

heywoodu

Jorge Lorenzo heeft met overmacht de Grand Prix van Catalonië in de MotoGP gewonnen. De Spanjaard pakte twee weken eerder in Mugello zijn eerste zege voor Ducati en voegde er op het circuit van Barcelona gelijk een tweede aan toe.

Marc Marquez pakte bij de start vanaf de tweede plek de koppositie, maar werd al snel aangevallen door Andrea Iannone. Die aanval slaagde niet en polesitter Lorenzo kwam binnendoor bij Iannone, die op zijn beurt Andrea Dovizioso en Valentino Rossi in zijn nek kreeg. Dani Pedrosa en Danilo Petrucci volgden, voor de vanaf plek zestien vertrokken Bradley Smith, Cal Crutchlow en Maverick Viñales.

Lorenzo nam al snel de leiding in handen van Marquez, die Lorenzo's Ducati-teamgenoot Dovizioso achter zich aan kreeg. Na negen ronden ging het fout voor Dovizioso: de vicewereldkampioen schoof met Ducati en al onderuit en kon het vergeten, net als de eerder ook al uitgevallen Aleix Espargaro. Rossi nam zo de derde plek over, ruim voor Pedrosa, Crutchlow en Petrucci. 

Zes ronden voor het einde kon Tito Rabat douchen. Dat werd vermoedelijk een koele douche, want plotseling sloegen de vlammen uit zijn Ducati en dus kon de Spanjaard wel wat verkoeling gebruiken. Voorin gebeurde weinig meer: Lorenzo kon relatief onbedreigd naar de winst rijden, voor Marquez. Rossi sloot een wat eenzame race als derde af, voor Crutchlow, Pedrosa en Viñales.