Iran verrast Marokko dankzij eigen doelpunt

Redactie

Marokko is in z'n eerste WK-wedstrijd onderuitgegaan tegen Iran. Aziz Bouhaddouz werd de schlemiel van de wedstrijd.

Marokko kon in Sint-Petersburg het initiatief nemen en het team van bondscoach Hervé Renard creëerde voor rust een aantal prima mogelijkheden. Hakim Ziyech kwam in kansrijke positie, maar hij maaide met links langs de bal heen. Ook Ayoub El Kaabi en Younès Belhanda werden gevaarlijk, terwijl een scrimmage voor het doel uiteindelijk geen treffer opleverde voor Medhi Benatia.

Iran kwam voor de pauze weinig in het spel voor, omdat Marokko continu vroeg druk zette en snel de bal veroverde. De ploeg kon dat echter niet de hele tijd volhouden, waardoor Iran in de slotfase toch ook aan aanvallen kon denken. Uit een counter was de beste kans voor Sardar Azmoun, die op keeper Munir stuitte. De rebound van AZ-spits Alireza Jahanbakhsh ging er ook niet in.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks en Marokko wist amper gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd kwam er wel gevaar via Ziyech, die met links van buiten het strafschopgebied uithaalde. Doelman Alireza Beiranvand hield Iran op de been. Even later moest Jahanbakshs worden gewisseld vanwege een blessure.

Bij de Marokkanen hadden naast Ziyech ook Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat een basisplek, terwijl Sofyan Amrabat na 77 minuten zijn broer verving. Zij konden niet voorkomen dat Iran ver in blessuretijd de overwinning greep. Uit een vrije trap kopte Aziz Bouhaddouz de bal ongelukkig bij de eerste paal achter zijn eigen doelman: 0-1.