Uran klopt Impey in Ronde van Slovenië

H.Vviv

Rigoberto Uran heeft in de Ronde van Slovenië laten zien dat het met zijn vorm goed zit. In de derde etappe van de Sloveense rittenkoers won de Colombiaanse renner van EF Education-Drapac de rit voor de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en thuisrijder Primoz Roglic. Uran is ook de nieuwe leider in de Ronde van Slovenië.

Marcel Kittel koos verrassend genoeg met zijn landgenoot Roger Kluge voor de aanval in het begin van de etappe. De Duitsers hadden een maximale voorsprong van vijf minuten. LottoNL-Jumbo leidde de achtervolging in dienst voor Roglic. Op de voorlaatste klim van de dag, twintig kilometer van de finish werd het tweetal gegrepen.

Roglic probeerde het meerdere malen, maar de winnaar van de Ronde van Baskenland en Ronde van Romandië raakte niet weg. In de afdaling liet Matej Mohoric zijn afdalingskwaliteiten zien. De winnaar van een etappe in de afgelopen Giro d'Italia mocht even dromen van een ritzege in zijn thuisronde, maar werd op de muur van Celjski Grad weer gegrepen.

Roglic zag zijn kans weer en nam ook enkele meters voorsprong op de rest, maar werd in de laatste honderd meter teruggepakt door Impey en Uran, waarna de laatste de sprint won voor de dagzege. Roglic viel in de laatste meters nog behoorlijk stil en moest nog vier seconden toegeven, net zoals de Pool Rafał Majka.