Van Gaal gelinkt aan Turkse topclub

Redactie

Louis van Gaal gaat mogelijk aan de slag bij Fenerbahçe. Verschillende Turkse media melden dat hij naar Istanbul is gevlogen.

Volgens Milliyet staat Van Gaal hoog op het lijstje van Ali Koç, de nieuwe voorzitter van Fenerbahçe die onlangs zei dat hij wellicht een nieuwe coach binnenhaalt. Aykut Kocaman, de huidige hoofdtrainer, moet dan zijn spullen pakken, ook al loopt zijn contract nog een jaar door.

Behalve Milliyet melden ook Fanatik en CNN Türk dat Van Gaal dinsdag op Schiphol een vlucht naar Istanbul heeft gepakt. Aan tafel bij RTL Late Night zei de voormalige Oranje-bondscoach vorige week dat hij een hele interessante aanbieding heeft gekregen. "Dat is zó op mijn lijf geschreven. Anders was ik de gesprekken ook niet aangegaan. Ik kan er ook wat mee winnen, dat gevoel heb ik."

Eerder gaf Van Gaal ook al aan dat hij over aanbiedingen niet te klagen heeft, maar dat hij het moeilijk vindt om een beslissing te nemen. De 66-jarige Amsterdammer benadrukte dat zijn carrière voorbij is als hij deze zomer geen nieuwe werkgever vindt.