Spaanse bondscoach wordt trainer bij Real Madrid

Redactie

Real Madrid heeft een opvolger gevonden voor Zinédine Zidane. Julen Lopetegui, de huidige bondscoach van Spanje, maakt na het WK de overstap.

De 51-jarige oefenmeester tekent voor drie jaar bij de Koninklijke, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De Madrileense grootmacht was met spoed op zoek naar een nieuwe oefenmeester nadat succestrainer Zinédine Zidane vorige maand besloot om de club te verlaten. Hij won de Champions League drie keer op rij en kondigde enkele dagen later aan dat hij toe is aan rust.

Sindsdien passeerde allerlei namen de revue in de Spaanse media. Vooral Mauricio Pochettino, Maurizio Sarri, Massimiliano Allegri leken kandidaat te zijn voor de gewilde vacature. Ook oud-speler en jeugdtrainer Guti was één van de favorieten bij de bookmakers, maar Lopetegui werd niet of nauwelijks genoemd als kandidaat. De bondscoach van Spanje verlengde ondanks nog zijn contract tot 2020 leek goed te zitten bij de nationale ploeg.

De aankondiging van Lopetegui als coach komt dan ook voor velen als een verrassing. Hij is nu twee jaar in dienst als bondscoach en wordt geacht zijn land naar de wereldtitel te leiden in Rusland. Eerder was hij actief bij FC Porto, het tweede elftal van Real Madrid en Rayo Vallecano. Als doelman speelde hij zelf onder meer voor zijn nieuwe werkgever en FC Barcelona.

De Spaanse grootmacht lijkt voor een hete zomer te staan, want onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Mateo Kovacic worden gelinkt met een uitgaande transfer. Daarnaast worden ook diverse spelers al maandenlang in verband gebracht met een miljoenentransfer naar Real, zoals Robert Lewandowski, Neymar en Mohamed Salah.