'Ajax wil De Jong niet verkopen aan Barcelona'

Redactie

Frenkie de Jong staat in de belangstelling van Barcelona, maar Ajax wil verdediger annex middenvelder deze zomer niet verkopen.

De Telegraaf meldt dat de Catalanen zich zondagmiddag hebben gemeld in Amsterdam, maar Ajax heeft geen enkele intentie om De Jong en hebben hem de status 'niet te koop' gegeven.

Barcelona lijkt maar niet te respecteren dat De Jong niet te koop is en probeert met Ajax-directeur Marc Overmars en De Jongs zaakwaarnemer Ali Dursun om tafel te komen. De Spaanse landskampioen is bereid om de 21-jarige te kopen en hem nog een jaar op huurbasis in Amsterdam te laten spelen, maar daar is Ajax niet geïnteresseerd in.

Barcelona weet dat Manchester City en Paris Saint-Germain ook interesse hebben in De Jong, maar dat is niet de enige reden dat ze haast willen maken met de transfer. De club was al lang bezig met de komst van Rodrygo, maar het Braziliaanse wonderkind lijkt zijn loopbaan nu te vervolgen bij Real Madrid en Barcelona wil een herhaling van dat scenario voorkomen.

Bij Ajax liggen momenteel andere prioriteiten. De club is bezig met de afronding van de verkoop van Justin Kluivert aan AS Roma en zet in op de komst van Dusan Tadic en Lisandro Magallán. De Jong zou zelf het liefst nog een jaar bij Ajax blijven. Door zijn blessure heeft hij de fans nog niet laten zien wat hij kan en de hij zou als kampioen willen vertrekken.